Louie Louie rockar fett

Ett skönt café/hak som dessutom spelar bra musik är nyrenoverade Louie Louie på Bondegatan. Sofood gillar maten (salladerna och mackorna håller hög klass), trots att tacopajen tyvärr försvann i samband med renoveringen. Nu finns endast feta- & spenatpaj som förvisso är helt ok (speciellt om man jämför med närliggande café Strings sorgliga "paj"), men tacopajen var något extra!


Feta- & spenatpaj


Kycklingsallad


Interiör


Mer interiör.

Tisdags-Thali på Babajan

Restaurang Babajan, som tidigare låg ute vid Etnografiska muséet, finns som bekant sedan något år tillbaka på Katarina bangata vid Orionteatern. Maten är lika god som tidigare och nu finns även Thali till tisdagspris (vegetarisk/kyckling för 100:-/130:-). Sofood rekommenderar!

Denna tisdag var tyvärr lite avslagen - lite folk och maten inte riktigt på topp, men helt godkänt ändå.




Kycklingthali

Thai-rabatt

Måndagar är det halva priset på mat (lustigt nog räknas tydligen inte efterrätt som mat..) på Thaiboat vid Skanstull som gäller. Koh Phangan i all ära, men Thaiboat är absolut med och tävlar om söders bästa Thai. Sofood gillar särskilt biff-köttet som brukar vara mycket mört jämfört med många andra Thairestauranger.

Denna måndag var det betydligt mer folk än för ett par veckor sedan, vilket verkar tyda på att ryktet om "Happy Mondayz" sprider sig. Kanske läge att boka bort till nästa besök? Enligt hemsidan gäller erbjudandet måndagar i November, men Sofood hoppas på fortsättning!


YAM NUEA


GOONG PHAD BAI GRAPAO


PANENG GAI

Tapas

Igår besökte Sofood "Mamas and Tapas" på söder för andra gången. Det blev ett mycket förvirrat besök där vi vid två tillfällen höll på att få ett annat bords mat och dryck. Det blev dessutom en lång väntan på vår egen dryck som glömdes bort vid två tillfällen. När slutligen maten kom in visade det sig vara en tapas för mycket.

Personalen var dock mycket trevlig och bjöd på två glas Cava, den överflödiga tapasen samt extra mycket bröd med aioli. Att maten var god bör väl kanske också tilläggas. Efterrätt kändes överflödigt, men grannbordets "flan" såg mycket god ut.


Bröd och aioli.


Tapas!

Det Goda Köket

Självklart är Sofood på plats och övervakar årets upplaga av nordens största konsumentmässa för mat & dryck - "Det Goda Köket". Anlände vid 11-tiden och det var då kraftig anstormning av matglada människor som ville äta och dricka vin. Sofood valde att bara fokusera på maten. Eller mat och mat; det var främst fråga om ost, choklad, chips, korv, lax och andra minder smakprov. Ramslökspeston föll Sofood i smaken och fick därför följa med hem. Övriga inköp blev 3 parmesanostar (samt rivjärn) för 100:- och balsamicocreme för 40:-.  För att ytterligare fylla på kokbokssamlingen inhandlades även "Allt om mat":s stora fina kokbok.

På hemvägen inhandlades en baguette som fick agera underlag till ramslökspeston. Till detta vitt vin och vila i soffan.



Chokladfontän. Årets julklapp?


Mer choklad.


Chips är aldrig fel.



Godsaker.


Kalasgod pesto.

RSS 2.0