Pocherade ägg

Finns det något bättre sätt att fördriva helgen än att pochera ägg? Sofood har teorin klar - ättika i nästan kokande vatten som vispas snabbt precis innan ägget försiktigt hälls ned - men inte riktigt tekniken. Slutresultatet blev ändå tillslut hyfsat.


Rostat bröd med ost, knaperstekt bacon toppat med ett pocherat ägg. Serveras med fördel med hollandaisesås.


Mat-porr.

Ass Kickin' Chili Fixins

Sofood inhandlade ett paket "Ass Kickin' Chili Fixins" i Las Vegas som nu har tillagats. Innehållet vara fyra påsar innehållande bönor, majsmjöl ("masa four"), kryddmix samt habañeropulver. Tillagningsproceduren visade sig vara förhållandevis tidskrävande; förutom att chilin (iof inte oväntat) skulle kokas ihop i minst en timme så skulle bönorna blötläggas över natten. Sofood måste tyvärr konstatera att slutresultatet inte riktigt levde upp till förväntningarna. Lite smaklöst (förutom ren chilihetta) och lite väl mycket tomat i receptet.






RSS 2.0