Chili

Söndagen ägnades åt improviserat chililångkok. 1kg högrev inhandlades, delades i bitar och förstektes med 2 hackade gula lökar samt en massa vitlök och fick sedan puttra i öl tillsammans med chili och diverse kryddor i ett par timmar.

Snabb tonfiskmacka

Efter en stadig thailunch på Naviya blev det idag en lätt middag: macka med tonfiskröra. Själva tonfiskröran fick bli en improviserad blandning av burktonfisk, majonäs, gräddfil, chili samt salt & peppar. Övriga pålägg fick bli gurka, ruccola, rödlök, majs och kapris.


Till efterrätt blev det en nationaldagsbakelse.


Lamm

Långt uppehåll på bloggen, men det har ätits desto mer sen senast. Bland annat har det nya baglestället som ligger bakom skrapan besökts. Lång väntan men trevlig personal och goda bagels. Ett snabbt besök på Östgötakällaren och där avnjutit deras lax samt cevrétoppade hamburgare har hunnits med. Lunch har även intagits på Gårdarnas butik nära Nytorget. Även: Koh Phangan, Noel´s, Snaps och nåt annat ställe vi säkert glömt har besökts sedan senast.

Denna kväll har lammfärsbollar, hasselbackspotatis, tzatziki och fetaost fyllt sofoods magar.




Lammfärsbollar:
  • 400gram lammfärs
  • 1dl turkist yoghurt
  • vitlök (ju mer seto bättre (nästan), men 2-3 rivna klyftor kanske)
  • persilja
  • salt & peppar
Tjonga ihop allt och forma till lagom stora bollar. Stek på medelhög värme.

RSS 2.0