Saltå Kvarn

I dag har Sofood besökt invigningen av Saltå kvarns nya butik i korsningen Renstiernas gata och Bondegatan. Butiken var fylld med människor som ville titta och provsmaka. Utanför spelades det musik och stämningen verkade vara på topp både bland personalen och kunderna trots lång kö till kassan. Sofood provsmakade balsamvinäger och nån bulgur och pesto-blandning, man kunde även smaka på deras juicer men dit orkade sig Sofood inte fram. Eftersom det var specialpris på valnötsbröd (25:-) och på deras små juicer (10:-) så inhandlades detta samt en burk kikärtor. Väl hemma blev lunchen valnötsbröd med hoummus och äppeljuice till. Snart drar Sofood till Israel och därifrån hoppas vi komma hem med många matminnen och bilder, håll ut!

Vaxholm

Det vackra sommarvädret har inspirerat till en dagsutflykt till Vaxholm där en lätt lunch bestående av tonfiskröra med majs & purjolök på grillat bröd (105:-) intogs på Magasinet. Trevligt, gott och fin utsikt, men kanske lite lite mat för det priset.


Efter lite rundvandrig och shopping blev det kaffe och lavendelkaka på Café Lena Linderholm - mysigt ställe som vi gärna återvänder till!


Lammet och Grisen

Sofood har besökt den legendariska restaurangen "Lammet och Grisen" som ligger mitt i obygden på norra Öland. Att boka bord är en nödvändighet eftersom stället besöks av hundratals personer varje kväll. Ägarna var bland annat med och startade de första grisfesterna på Mallorca.

Man betalar maten (319:-) som, består av buffé, då man går in och eventuell dryck (förutom vatten) samt dessert betalas i baren. Buffén består av en mängd olika tillbehör; grönsaker, röror, såser, potatisgratäng m.m. Efter att ha tagit tillbehören går man till "stationen" med kött (lamm och gris, givetvis). Det finns många olika sorter att välja på och allt smakade mycket bra. Då man ätit upp var det bara att hämta mer! Sofood kan starkt rekommendera detta ställe!




RSS 2.0