Wheel-food

Som alla vet är ju själva poängen med julen maten. Sofood har därför hittills spenderat julhelgen i köket vid julbordet. Dock går inte samtliga klassiker riktigt hem hos oss; vi skippar gärna både grisfötter, lutfisk och dopp i grytan. Skinka, köttbullar, korv, Janssons frestelse (med lax istället för ansjovis), ost, grönkål, rödkålssallad (med äpple och valnötter), spenatpaj, ingefärsäpplen och naturligtvis rikliga mängder julmust har dock slunkit ned. Vad gäller just julmust kan sofood tipsa om Moramust från Mora bryggeri som för tillfället är favoritmusten.





Till efterrätt blev det saffranskladdkaka innehållande vit cholklad och mandelmassa. Till det serverades lättvispad grädde.




Bilderna nedan är från dagens dagenefter-julmat. Detta "restjulbord" kompletterades med ägghalvor med räkor och stenbitsrom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0