Brunch på Café Edith

På grund av glömd kamera så får ni inte njuta av några bilder i detta inlägg, men ni får väl besöka Edith för att få rätt feeling.
Sofood intog dagen till ära en helgbrunch på detta några månader gamla caf'é (tidigare Fyra knop) invid Nytorget (Skånegatan 87). Det fanns flera brunchalternativ för 149:-/styck inkl. kaffe och pannkakor. En köttallrik samt en vegetarisk tallrik beställdes. Den vegetariska tallriken bestod av någon slags stuvade champinjoner, liten sallad med tomat och pytteliten fetaostbit, halloumi, grillad tomat, ananasbit och äggröra. Köttallriken bestod av korv, tjock bacon, äggröra, ribs, grillad tomat, lite sallad samt ananasbit. Bröd, smör, marmelad och andra röror fick man hämta själv framme vid disken. Sakerna smakade helt OK. Bäst var nog pannkakorna som var smaksatta med, vad vi tror var, kardemumma. Ett minus var dock att pannkakorna serverades samtidigt som den andra maten och hann då bli lite kalla när de väl skulle ätas. Ett annat minus var att på den vegetariska tallriken hade en baconbit smugit sig in och den grillade tomaten hade tydlig baconsmak, vilket inte är så roligt om man nu skulle vara hel-vegetarian. Ytterligare minus var att personalen inte informerade om att man kunde förse sig själv med bröd och röror.
 
Atmosfären på Edith osar mys. Stillsam musik i högtalarna, många levande ljus på borden, stora mjuka soffor och fåtöljer samt ombonad inredning. Det är dock mycket trångt mellan flera av borden och vissa platser måste man mer eller mindre klättra till. När man väl slagit sig ner vill man dock stanna. Länge. Överlag var det helt klart värt ytterligare besök. Bakverken såg mycket goda ut, så nästa gång kanske det bara blir en fika alternativt att test av deras sallader som såg inbjudande ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0